Daily Expess: Камерън под натиск да последва Германия в мерките срещу имигрантите

четвъртък, 28 август, 2014 - 15:46

Източник: Агенция "Фокус"

 

Лондон. Дейвид Камерън е под натиск за по-строги мерки срещу социалния туризъм в ЕС, след като Германия обеща да започне да гони имигрантите, злоупотребяващи със социалната система, пише Daily Express. 

Вчера Берлин разкри серия от мерки, имащи за цел ограничаване на наплива от Румъния и България. Те включват депортиране на чужденци, уличени в злоупотреба, последвано от забрана за влизане в страната за следващите пет години. 

Британски депутати призоваха за въвеждането на същите правила на Острова. „Ако Германия може да го направи, значи и ние можем”, каза Дейвид Нътал от торите. „Ако хората идват тук, за да извършват престъпления спрямо социалната система, те трябва да бъдат депортирани, без значение какво може да мисли Европейският съд. защо трябва да осигуряваме покрив на онези, които източват страната?”, каза още той. 
От своя страна бившият министър по социалните въпроси Франк Фийлд каза, че правилата трябва да покриват всички чуждестранни престъпници, а не само злоупотребилите със социални помощи.