"Детски панаир" за деца на бежанци ще се проведе в "Овча купел"

понеделник, 20 октомври, 2014 - 15:28

Децата на бежанците от общежитието в столичния квартал "Овча купел" ще имат възможността да се забавляват с петнадесет разнообразни творчески работилници по време на "Детски панаир", организиран на 21 октомври от авторите на поредицата фондация "Изиарт" с подкрепата на Aladin Foods и Държавната агенция за бежанците.

Децата ще могат да избират между много от традиционните за детските панаири на "Изиарт" ателиета като "Цирк на науката", "Фортисимо", "Плъсти", "Детски играчки", "Мода", "Детска архитектурна работилница", "Цветя от салфетки", "Стъклопис", "Макиаж", "Бижута", "Пясъчни рисунки", "Ветрила", "Отпечатъци", "Маски", "Плетене на гривни" и "Животни от картон".

Председателят на фондацията Станка Желева призовава всички, които биха искали да подкрепят и да дарят малко радост на децата бежанци, да се свържат с "Изиарт" или директно с Държавната агенция за бежанците. "Не мога да си представя какво е на тези семейства, на които им се налага да оставят дома си, покъщнината си, приятелите си, за да спасят живота си. Те в момента се нуждаят от подкрепа, от малко радост, която ние се надяваме да доставим на децата с планираното събитие."

Повече за събитието може да откриете на официалната "Фейсбук" страница на фондацията.

Източник: в. "Дневник"